Schenkingen

Het doel van de kringloopwinkel is het stimuleren van hergebruik van goederen. Wij proberen dit doel te bereiken door gratis, nog bruikbare, goederen op te halen en na een eventuele bewerking in onze werkplaats deze in onze winkel te verkopen tegen een kleine vergoeding. Uit de winst die overblijft, na aftrek van onkosten en reserveringen, worden jaarlijks schenkingen gedaan aan stichtingen en verenigingen.

 In 2019 konden wij het prachtige bedrag van € 25.000,= beschikbaar stellen voor stichtingen en verenigingen. Klik hier voor een verslag van deze avond door RTV Nunspeet. Het jaar 2020 is door het coronavirus heel anders gelopen dan een ieder had verwacht. Zo ook onze schenkingen. Het bestuur heeft ervoor gekozen, om samen met de vrijwilligers een aantal organisaties een ‘hart onder de riem te steken’, die door corona het extra moeilijk hebben. Stichting Voedselhulp Nunspeet (€ 5.000,-), De Ittmannshof (€ 3.000,-), De Bunterhoek (€ 2,500,-) en Werkgroep Noorderheide (€1.000,-) hebben het genoemde bedrag ontvangen en hebben dit gebaar erg gewaardeerd. 

We kunnen nu nog niet overzien hoe 2021 gaat verlopen. We zijn we de maanden januari t/m maart vanwege corona gesloten geweest. Dat heeft gevolgen voor onze opbrengsten en zodoende logischerwijs ook voor onze schenkingen. We houden u via deze site en de media op de hoogte van ons schenkingsbeleid.