Ophaaldienst

De Kringloop beschikt over een eigen ophaaldienst die spullen bij u thuis kan komen ophalen. Op dit moment (eind juni 2020) zitten we echter helemaal vol en halen we geen spullen op. Deze stop op inname geldt ook voor goederen die  u naar ons toebrengt. Vanaf maandag 6 juli gaat onze bus weer rijden. We halen de spullen op vanaf de voordeur. Vrijwilligers gaan dus niet naar binnen. Als de spullen buiten staan, behouden we het recht om spullen te weigeren die we niet goed kunnen verkopen. Dit is een regel die we altijd hanteren en die blijft gelden. 

 

Wij kunnen goederen ophalen op elke dag van de week -vanaf 6 juli 2020- tijdens openingstijden, behalve op zaterdag, op een afgesproken tijdstip. Op de bus zitten altijd twee vrijwilligers die de goederen komen ophalen. Zaken die opgehaald worden dienen altijd beneden (in verband met corona, dus ook buiten-de vrijwilligers gaan niet naar binnen) te staan, om reden dat we niet verzekerd zijn tegen de schade die hierbij eventueel veroorzaakt wordt. Bovendien zijn onze chauffeurs vrijwilligers en geen professionele verhuizers.

Wij nemen niet alles mee
Het kan zo zijn dat uw aangeboden goederen in uw ogen nog goed zijn, maar dat de ophaaldienst de spullen toch niet meeneemt, omdat wij de spullen vrijwel zeker niet kunnen verkopen of omdat ze te zeer beschadigd zijn om nog door ons gerepareerd te worden. Wij moeten ze nog kunnen verkopen! Alles wat we weer moeten afvoeren kost ons onnodig werk en geld.


DE OPHAALDIENST BESLIST WELKE  SPULLEN  ER  MEEGENOMEN  WORDEN


Om duidelijkheid te scheppen over wat het kringloopcentrum inzamelt, zetten we het een en ander op een rijtje:

Wij nemen mee:

• (Kinder)kleding, textiel, schoenen, enz.
• Speelgoed, hobbyartikelen, boeken, platen, cd’s, enz.
• Salontafels, kasten, slaapkamer, tafels, stoelen, tuinmeubelen, enz.
• Huisraad, servies, keukengerei, enz.
• Elektrische toestellen zonder uiterlijke beschadigingen: wasmachines,
stereoapparatuur, platte tv’s (met afstandsbediening)

Met volgende zaken kunt u niet bij de kringloopwinkel terecht:

* Alle goederen die stuk, versleten, beschadigd of onvolledig zijn
* Kleine elektrische keukentoestellen die defect zijn (mixer, koffiezetapparaat .enz.)
* Oude bevlekte of gescheurde matrassen
* Chemisch afval
* Spullen die een tijdje buiten hebben gestaan
Videobanden
* Zonnebanken en zonnehemels
* Beeldbuis TV’s

* Donkere eiken kasten
* Computers, monitoren en printers (na overleg)
* Scanners
* Salontafels met plavuizen
* Piano’s
* Orgels
* Encyclopedieën

Wij vragen aan u als u kleding, boeken of andere kleine spullen zoals servies, potten en pannen aan ons mee wilt geven, dit zoveel mogelijk in dozen en tassen te doen, waardoor het voor onze chauffeurs makkelijker wordt om de spullen mee te nemen. Ook kunt u goederen zelf langs brengen tijdens openingsuren. Hierbij behouden wij ons ook het recht voor om spullen al dan niet aan te nemen.

1Jaar actief

1Medewerkers